Årsresumé tvåtusennio


Jag ska bara slänga in denna, then I'm done.


Januari
Jag började blogga för att jag kände att jag hade massa att säga och visst hade jag det, men inget speciellt vettigt inser jag nu. Jag var ganska nedstämd genom hela januari (med mycket skolarbeten upp på allting). Nedstämd på grund av två otrevliga händelser som hände i slutet på hösten 2008, som jag fortfarande tänker på. Inget trevligt januari alltså.





Februari

Jag bestämde mig för att bli vegetarian. Jag var på den enda sävefesten jag var på under hela året, och det var det värt. Vad fan hände mer? Ingenting, verkligen ingenting utom vinterdepression. 
 




Mars

Jag fick äntligen piercingtillståndet klart och piercade underläppen. Helen och jag planerade flytt in till stan som skulle ske i höstas men som aldrig skedde. Vi hade en liten klassträff som fick en att inse att denna klass är så himla jävla skön. Det var också osäkert med jobbet ett tag men vi fick behålla det.






April

Nästa piercing, naveln! Det blev vår och jag hade praktik större delen av våren, allting var ganska jättehärligt då.






Maj
Carro och jag tittade på lyckliga studenter som gick på bal och som fick mig att gå sönder av längtan. Människor fick körkort vilket också gjorde mig galen av längtan. Människor började gå på krogen vilket gjorde mig frustrerad. Valborg var däremot grymt.






Juni

Hade några grymma dagar i Uppsala. Beställde biljetter till Muse, Erik och jag. Det blev den kallaste skolavslutningen någonsin. Hugo börjar umgås med Erik, Edit och mig och vi höll ihop hela sommaren praktiskt taget. Såg Håkan Hellström för andra gången, det var bäst. Midsommar i Åminne var blandat, och konstigt. Fick sommarjobb. Slutade jobba på Loket.






Juli
Jag började låna mammas systemkamera och fick upp mitt (vilande) fotointresse som har bestått. Började få kläm på vad jag ville göra med mitt liv. Jag sa upp mig från sommarjobbet vilket jag är stolt över. En vattenpipa inhandlades och ett kärleksbekymmer som skapade tumult i mitt liv avverkades.




Augusti

Det var lite fest och mycket sol och inget jobb. Östergarn i några dagar och Stockholm några andra. Erik, Edit och jag gjorde Göteborg och Way out west osäkert, en av sommarens definitiva höjdpunkter. Sista skolåret inleddes med fruktansvärt mixade känslor.






September

Släktträff som bjöd på galet många skratt förvånansvärt nog. Min systemkamera inhandlades och Edit och jag såg Emil Jensen.




Oktober

I oktober lättade allt. Jag kunde följa med ut på krogen och tog dessutom körkort. Det var befriande och efterlängtat och sen dess har livet lekt lite mera. Muse på Hovet och en helg i huvudstaden blev en upplevelse. Många bilder till projektarbetet blev tagna.




November
November är deppmånaden nummer ett. Detta år passerade den utan att göra några större väsen av sig. Träffade en idiot till kille som fanns i mitt liv en vecka men som nu lyckligtvis är borta. Jag åt kött igen och det tackade mitt immunförsvar mig för. Den enda stora händelsen var att få se Conor. Magiskt.



 


December

Fick reda på att jag ska bli moster. Randi avlivades. Julen förlöpte utan större exaltering. Projektarbetet blev i princip klart. Och nu ska här firas nyår!






Waste of time


This is like talking to a wall. 

Hejdå, jag återkommer när jag orkar vilket nog tar ett tag, detta är ju bara onödigt, fattar inte varför jag håller på och skiriver här. 

Hejdå, som sagt. 



If winter ends
























Nej så här ser knappast vädret ut nu. Nu är det bara grått och vått och fult och äckligt.

Juldagen var neutral på själva dagen. På eftermiddagen och tidiga kvällen var det den sämsta jävla juldagen jag någonsin upplevt men på kvällen rättade allt till sig och juldagen förvändlades till en underbar festkväll som slutade...ja jag vet inte hur jag ska kommentera att den slutade. Oväntat kanske är rätt ord.

Nu blickar jag framåt mot nyår men om man har för höga förväntingar verkar dem aldrig motsvaras (det är alltid så och speciellt, mer än någonsin, på just nyår). Därför ska jag bara ta kvällen som den kommer utan alltför mycket planer och sånt.

Och jag är fortfarande småarg för att jag vaknade från den bästa drömmen på länge. Sånt är så irriterande.


Well the years start coming and they don't stop coming




Jag som hade hoppats på att för en gångs skull få träffa alla syskonen samtidigt i mellandagarna. Men nej. Jag kan komma på ett tillfälle (sen vi var så här små) som vi alla träffades samtidigt, och det var får två år sen. Ska det va så svårt? Vi är fem stycken, inte femton! 

Annars så var julafton fin. Jättefin. Som den brukar vara. Ikväll ska jag förhoppningsvis festa med vänner på Hamnplan. Jag kan hålla med mamma och pappa att på julen ska man hålla sig hemma och inte festa men samtidigt så händer inte ett skit här hemma. Det gör det aldrig. Jag ugglar på mitt rum på kvällarna och det kan jag klara mig utan. Jag tror mest att de vill ha mig hemma för att illusionen av "hela familjen samlad i juletid" ska bli fulltalig, inte att de egentligen vill ha just mig hemma.


Merry Christmas yer arse I pray god it's our last


(Detta uppskattas bara om man vet vem Conor Oberst är)

Goder juler, kanske man ska säga idag. Även fast jag inte tror på den gamla Jesus-gubben önskar jag alla iallafall en bra, glad, fin jul. Slut, hej hopp


Thousand memories


Nu fungerar äntligen datan någorlunda som den ska och jag har pluggat in den externa hårddisken och kollar igenom tusentals bilder med Minna spinnandes på golvet under min julgran. Herre-gud-va-minnen. Jag skrattar och ler och gråter nästan om vartannat. Underbara fina människor som har skapat allt detta. Jag tänkte lägga ut random bilder från olika tillfällen nu men jag kanske borde sova istället. Får bli en annan gång. Glad innandag jul och även glad påsk.








Lillebror, bli inte som jag när du blir stor


Jag är besviken på så många att jag inte ens orkar bry mig om att visa att jag är besviken.

Men faktiskt så har ingen mindre än Hugo klarat sig undan (stundtals).
Han är av äkta lillebrormaterial vilket betyder att jag alltför ofta blir galen på hans retsamma sätt och han besitter förmågan att driva mig till vansinne, helt klart. Men han ställer faktiskt upp för mig, och tar mig för den jag är. Vi kan ha så jävla kul ihop och han kan få mig på bra humör lika fort som han kan reta upp mig. Jag vill inte ens tänka på hur tråkig mitt liv skulle vara utan Hugo. Han känner mig bäst av alla, på ett sätt. Bara för att han tillåter mig att vara mig själv. Tack för att du finns, lillskit.  




Jag skulle bli något i stan över en natt




Grattis Christian, 32 idag fan.

Julen är en sån himla hektiskt högtid. Om du inte är helt slutkörd den 23 december på grund av alla julförberedelser är någonting fel.

Jag känner på mig att jag kommer ha gjort rätt.

Gårdagskvällen spenderades hemma hos Erik för att fira midvinter som vi alltid gör den 21 december. Då infann sig faktiskt julstämingen en aning och allt kändes lite lättare.



Each new act of war is tonight's entertainment, we're still the pawns in their game


Efter den här helgen har jag lärt mig hur man tacklar besvikelser och "det blir vad man gör det till", blablabla men vad gör det när alla förutsättningar skrattar en rakt i ansiktet?

Känner för att gå in i en djup dvala och vakna antingen efter jul, eller lagom till studenten, eller om några år.
Jag behöver allt som jag inte har nu för att klara detta.

Fan och datan höll i en dag sen pajade den igen, en gång för alla.
Jävla kvalitetslösa konsumtionssamhälle.

Nu ska jag sova för det finns inget som lockar här i detta ställe som ska kallas mitt hem.
Jag har ingen som bara kan kallas för min. Inget vi. Ingen.

Mår illa av den här världen.


The boy kicked out at the world (the world kicked back a lot fucking harder)



Fuckers


Jag borde verkligen gå till en psykolog. Ingen kan förstå hur mycket jag borde det.


Get back to where you once belonged




The Beatles är skönast, och bästa bilåkar musiken just nu. Så jävla tidlöst!

Min dator är tillbaka och allting de lagade gick på garantin vilket gör mig glad
och även några tusenlappar mindre fattig

Nu har jag samlat mig lite från gårdagskvällen som inte var det minsta bra på något plan

Jag har sett bättre jullovsstarter



Och att tvinga sig själv att le är det svåraste som finns

Men som kompensation blev denna eftermiddag toppen, med fika och julmys med Hugo

Och bowling ikväll. En födelsedagspresent från Erik och Edit


Do I do


Idag är jag rädd för nu är det bara en termin, ett ynka halvår kvar tills jag inte vet vad jag ska göra sen och verkligen stå face to face with the facts. Jag vill inte. Kan knappt glädja mig åt jullovet. Jag vill bara ut och supa.

Hej nyår, kom och rädda mig.



Randi










Tretton år och jag fick aldrig säga hejdå

Hur kan man inte ens bry sig om att fråga om man vill säga hejdå till sin katt innan man avlivar den?

Jag var hemma hela dan och hade inte en jävla aning.

Tack

<3

Låt tankarna styra vad hjärtat känner, det är så att bli vuxen och bara vara vänner



Det är många som känner sig manade
Att visa upp sina hjärtan på allmän plats
Men alla mår dåligt och alla mår skit

Håll det där för dig själv och ditt usla liv


Plans:
Leta julklappar.
Firning av Linnasan som fyller 25 idag
Firning av Anna som blir 18 idag
Krogen för fullt!


Älskar dig min älskade syster <3


Can I hold you one last time to fight the feeling that is growing in my mind


Du är så långt borta nu och du förstår det inte ens själv... Och dessutom, man har gett upp att prata om sig själv eftersom man har fått insikten att folk bara lyssnar om det rör dem själva. (orkar inte blogga överhuvudtaget, och speciellt inte på en data där man varken kan stycke indela, lägga upp bilder eller videos) Imorgon lär bli en hektisk dag tänkte jag egentligen bara säga.


Come together


Du har vart i mitt huvud förvånansvärt kort tid för att jag ska ha förstått att du kommer stanna där en längre tid.

Hoppas jag


I deserve getting wasted, after all it's friday night tonight


Krogen nästa, full för andra gången i veckan är riktigt awesome.

Och Emmapemmafemma jag tänker på dig <3


You become what you hate or you hate what you become


Det är så jävla mycket nu

Mycket positivit som massa fest, snart lov med tillhörande juligheter, studiebidrag och min helt underbara klass och fina vänner men även rätt negativa faktum som att studiebidraget kommer vara slut inom för kort tid, mycket i skolan plus att jag har diverse fysiska småskador efter trefesten. Inte okej!

Och såklart lite emotionell kaos på det som alltid

Så där, sammanfattning av mitt tillstånd klart slut


Still wasted

Två saker:

1. Nu har jag tid:










2. Jag säger egentligen bara ojojoj som sammanfattning från gårdagskvällen. Mer behövs nog inte. Förutom att jag är en riktigt okontrollerad idiot när jag är full, tyvärr.


Och kan du lägga ner... bara lägg ner


Moas julblandning, don't try this at home!


Men om du mot all förmodan vill så kommer här recipeptet (som mamma säger)

Chokladlikör
Gin
Julmust
Och sist men inte minst; GLÖGGEN!

(Varning, kan orsaka spyupplevelse!)

Idag var jag ett grottmongo och när jag har tid kommer bildbevis.

Jag är taggad som fan inför treafesten ikväll, och jag har vin. VIN! Hittade det nyss. Lycka! Halvdöd imorn eller vad säger ni?


RSS 2.0