Musik gör allting lite lättare

Blablabla. Fattar ni? Synd, för jag orkar inte skriva. Fundrerar på att anställa nån snubbe som kan skriva mina blogginlägg åt mig. Volontärarbete, naturligtvis.

Sammanfattning av gårdagen: Edit och jag badar i träsket och blir attackerade av trollsländor. Sen badar jag med Klara, Heddan och Hugo och Klara är en feg en.Träffar Ange och jag får typ sjuttio muffins av henne och dom var så goda så man knappt vet vart man ska ta vägen!
Klara och jag äger på kubb. Vi tar en till badtur efter att ha ätit SÅ HIMLA GOTT. Jäkligt mysig dag helt enkelt. Fast till och med jag blev bränd..























Sammanfattning av denna dag: Jobbtortyr. Iväg hem som ett skott, iväg till stan som ett skott för lite frivilligt Röda Korset jobb. Jag sålde kläder, kul att träffa alla igen.

Imorn då? Fårö med Edit, Erik och Stor-Hugo. Helt underbart kommer det bli!

Blablabla.


Läppnafsning



Har egentligen bara en sak att säga idag... Helen blir gammal tant idag, hela 18 bast, så grattis pa di!

Plus att Jakob och jag hittade sju starköl i ett av kylskåpen i stugbyn idag. Och den som hittare får behålla de. Så alltså hittills i mitt sommarjobb har jag fått ett paket musli och fyra öl. Och mer ska de väl bli!

Imorn blir de mysipysi med Klackis och dom. 

Måste kanske städa rummet innan dom kommer hit, om dom ska sova här alltså. Om någon av dem har utvecklat dammallergi kommer jag att ta kål på dom genom att låta de små oskyldiga människorna sova här. Sorgligt men sant.  


Jag har tänkt och tänkt massa senaste dagarna och det leder bara till fler och fler tankar, och lite mer pirr i magen, och aningens mer beslutsamhet. Jag vill. Det är konstaterat. It makes me happy!

(Tänkte här slänga in Michael Jacksons Black or white, för Erik och jag har spelat upp den för klassen på mellanstadiet, och för jag har nynnat på den hela dan, men det gick åt skogen, tyvärr. Bad var min andra skiva för satan! Åh, jag blir ledsen).

Kakmonstret

Grym dag idag. En dag innehållande felkörningar, kalkbrottsbad, Michael Jackson-diggning, solbränneskapande, och allt i en härlig blanding med härligt folk!

Dags för att slänga upp min dags sedvanliga bunt bilder! 

Erik med min kladdkaka


Hugo solar


Edit är söt som vanligt


Edit tvekar...


Jag också, fast är ändå först i


Och Edit tar ett beslutsamt skutt ut


Hugo dyker i


Och sitter på vattnet! Bästa bilden alltså, och den ska bli hans profilbild på Facebook!


Svårt att komma upp


Gomorron sunshine!


Också en bra bild. Stort ben, liten arm, stekig Erik


Efteråt hoppade vi på Hugos studsmatta


Eller jag och Edit hoppade bara en gång, vi dokumenterade mest det hela


Erik gör volter och rammelsnubblar av studsmattan för att sen braka in i en taggbuske


Hugo...gör nånting


Hopp!


Hopp!



Ge mig en kyss innan du gååååååååår
En kyss att bygga en dröm pååååååååå

Här kommer lyckan


För det första: Michael Jackson är död. Shit. Konstigt när en kändis dör, man känner ju inte denna och ändå blir man så... påverkad.

För det andra: Jag vaknade tidigt idag också fastän jag är ledig.

För det tredje: Finns det något oskönare än att sova på en massa smulor i sängen som kommer från diverse olika saker??

För det fjärde: Jag drömde roligt: Men sånt ska vi inte gå in närmare på.
 
För det femte: Jag måste baka kladdkaka, för en sån ska med när jag och några till drar till Smöjjen för att sola och bada och fika.

För det sjätte: Eftersom Carro och jag solade på mage nästan hela dagen igår blev resultatet på mig; en bränd baksida. Det gör inte ont men jag fick en chock när jag kollade i spegeln igår. Och eftersom denna onormala familj sällan bränner sig så hade vi ingen after sun. Tur att jag är brun nu. 

För det sjunde: Håkan Hellström är bäst och mest spelad just nu.

För det åttonde: Ett litet jubel för att busskortet behålls på landet va!
 
För det nionde: Det känns konstigt i mitt huvud, fast på ett bra sätt... Tror jag.




Förvirrad är jag iallafall. Och tankspridd.


Ett stycke sötnöt tack

Underbar, skrattig, flamsig, pratig, glassig, stekig dag idag med Carro! Tänke precis skriva att det var så kul att träffas eftersom det var så länge som men när jag tänker efter så träffades vi ju på midsommar men det känns väldigt avlägset faktiskt. Konstigt nog.

Dagen får berättas i härliga bilder (utan mina fantasifulla bildtexter för det orks inte med idag). Här kommer några utvalda, av 125 stycken tyyyyyp...







































!!!

Last night

Igår tog vi det där tidigare nämnda kvällsdoppet i ett varmt Tingan Träsk med en Aladdin ask (och dom obligatoriska mörka bitarna...var inge goda). Sen var det dags för lite kubb men det är jag inte redo att tala om än...





Idétorka idétorka idétorka, cruisa runt på landet cruisa runt på landet cruisa runt på landet, film film film, kaffelatte kaffalatte kaffelatte, baka kladdkaka baka kladdkaka baka kladdkaka. Ja Erik och Martin (jag gillade hans dialekt, vill också prata Göteborgsspråket!) gjorde lite kaffelatte och Hugo och jag gjorde en spontan kladdkaka så där fint klockan elva på kvällen. GUTT! 

(Åk aldrig bil med Erik, jag trodde att det skulle bli min död) 

























För övrigt skiner solen idag och jag tänkte ha en heldag på stranden. Och ännu en gång för övrigt så vet jag inte ens vad jag gör uppe nu. Jag kom hem halv två igår och sov en halv timme senare. Och vaknar halv nio, min jobbtid att gå upp liksom. JAG KUNDE HA SOVIT HUR LÄNGE SOM HELST! Och borde var trött.  


Prata prata prata

När Ida och jag var små så frågade jag henne vad det roligaste hon visste man kunde göra ihop med sina kompisar. Hon svarade: Prata. Då tyckte jag att hon var konstig (mitt svar var ju såklart leka!)
Men idag tycker jag att svaret är riktigt smart, för det finns inget bättre än att just prata med sina kompisar. Förstående kompisar, som man kan öppna sig inför. Jag älskar det, snacka om befrielse. Det är ovärdeligt att kunna ha det så. Så tack alla mina kära vänner som jag kan prata med, tack!

Och min sötnöt, jag älskar dig obeskrivligt mycket och tänker på dig ofta, speciellt nu liksoooom. Jag finns alltid här för dig för jag vet att du alltid finns där för mig och det är det bästa som finns!



Nu ska jag iväg på ett litet kvällsdopp med Edit, Erik, En Martin och En Stor-Hugo. Skönt!

Håkan-resumé

Jag lyssnar på Håkan nu, och återupplever gårdagen, som om den var...igår. Ja. Helt awesome var det! Han är bäst, så är det bara! Ren lycka kände jag då.

När han körde Kom igen Lena mot slutet så visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen (precis som förra året). Som jag hade väntat! Att det krävs så lite för att bli så glad! (Den som kan se hela videon utan att dra på smilbanden är sjuk)


Från början bestämde Edd och jag för att dra på Håkis-konsert och jag bjöd med Helen, som en för tidig 18-årspresent. Det var perfekt, kunde knappast blivit mer lyckat!


Flumm! Skrek jag men det verkade bara vara jag som uppfattade kommandot...


Du är liksom lite kärlek för mig.


Sånt jävla drag var det att jag pirrar lite när jag tänker på det.


Mmmm.


Magnus Uggla var gästartist?


Jag är kär i bilden.


En snygging kom ivägen.


Jääää!


Åhåhåhåh! (Imponerande, kreativa bildtexter från min sida, jag vet).


Fyra "extralåtar" hade han. Mumma. Sen spring han ut i publikhavet.


Det var fin himmel när vi åkte hem.


Och vi stannade till och lekte lite på en lekplats.


Helen klättrade.


Tack för kvällen tjejer och Håkan och allt annat glatt folk som utstålade glädje, tack!


Och jag behöver en smäll på käften för att komma i rätt balans...

Ingenting, egentligen ingenting. Men jag är nog allt lite glad.



Ikväll kommer förvandlas till ett litet minne.


En yxa i dörren



 

Sorry Edit, men man blir tagen av hans texter, jag kände att jag var tvungen att slänga upp en låt här bara. Hoppas det var okej.


Förmodar att jag ska sussa nu. Jag vet inte om det behövs.



Problem diskuteras, olika problem med olika människor. Men alltid tar det stopp, aldrig kommer man fram till ett svar. Frustrerande... Med små ord.


Fotografifilosofi

O-R-K-A-R K-N-A-P-P-T S-K-R-I-V-A...

Edit och jag hade en mysig eftermiddag och vi båda fick färg av solen, dock i olika nyanser men spelar roll liksom.

Förlåt men det ser så himlans kul ut, detta. Haha...ha.


Dödsorsak: Någon var uttåkad. (Bilden föreställen en gädda som är bruten på mitten).


Jag tvekar om jag vågar...


En lättnad infinner sig.


My uteliggarfriend Edit.


Och hennes lammunge.


Njuuuuter.


Min egna lilleskutt?


Går fort!


Drömmande skulle det va ja!





Taggar liksom till imorn!

Ett tre nio elva

Dagen blir vad man gör det till. Och ett spontant ryck från min sida kanske, gjorde att denna dag hoppade upp några steg på rolighets-skalan.  Det regnade när Ange och jag anlände till Tingan Träsk, och SOS gute var där (dom var i Åminne också i fredags, kul om vi kom med på tv två gånger va, inte varje dag!) för några hade antagligen tippat av en hemmabyggd flotte.. Det ante mig! Solen tittade fram titt som tätt och mot slutet av vistelsen var vi nog lite stekta. Men vi badade, vi badade! Tingan hade fått en ny plastig brygga, som var hal som en ål. Vi stod på bryggan, tvekade och helt oförberett ropar Ange: ETT TRE ELVA NIO! Plopp så var hon nere i vattnet och jag följde exemplet. När jag kommer ner i vattnet var Ange på väg upp och hon ropar hoppfullt på SOS gute, men inte kom dom och räddade oss inte.. Och jag får skrattanfall. Så det var ett mirakel och äventyr i sig att vi ens tog oss upp. Tack för trevlig pratstund, den tog liksom bort mina ångestkänslor på ett skonsamt sätt. Så mys med bad, fika och pratstund i timtal om allt mellan himmel och jord är en rätt så säker bot kan man säga.

Annars denna dag har jag jobbat på Loket och haft lite ångest, som jag alltid har dagarna efter fest. Men ändå så ska jag festa så mycket som möjligt detta lov (jag är rädd att jag är tungt beroende, jao), och ha så få tråkiga stunder som möjligt. Jag är rädd för att jag har förändrats till en sån där person som jag aldrig trodde att jag skulle bli, en sån där: Åh va tråkigt jag har, jag måste göra något-människa. Nyss var jag en sån där: Åh va tråkigt jag har, men det finns inget att göra så jag får fortsätta att ha tråkigt-människa.

Och det känns bra.

Fast stunder på tu man hand, isolerat och osocialt, måste man ju såklart också ha. Så nu ska jag se film och vara onyttig och myyyyysa. 

Mys. 

Här nedan är Ange och jag så heta att en gubbe tar fram en kikare. Fast vi kan hoppas att han skulle kolla in svanarna bakom oss...





Oförberett solnjut.


Bu för killar som rakar av sig håret.

Gay på bro

16.30: Vi anländer till Åminne, hittar en lagom avskild plats och smackar upp ett snyggt, odiskret tält.
17.00: Drickandet sätter igång och så även grillningen.
17.15: Carro och jag badar, för mig årets första dopp. Uppfriskande.
17.30: Vi beger oss till...ja...en bit bort där vi möter upp lite klassfolk och andra trevliga personer.

Och nu blir tidsangivelsen en aning suddig så jag skippar den.

Respektlöst pippande, höga snarkningar och köld om fossingarna i tältet gjorde att jag inte har sovit någonting i natt. Men jag har slumrat till framför tvn två gånger sen jag kom hem, klockan nio imorse. Och nu försöker jag kämpa emot tröttheten bara för att det ska bli så där extra skönt att gå och lägga sig ikväll. Ledig två dagar nu också från Hitlersarna (Hitler i plural?) i städformat (aka sommarjobbet).

Meeeeen iallafall, det fanns massa ruligt folk på Åminne igår. Pedofil-Jocke och jag stod och var gay på bron, men det är faktiskt okej att vara gay. Och så hände lite annat kuligt, men jag ska inte avslöja detaljer så här bara. Och nu har jag just sett lite osmickrande bilder på mig på Facebook, upplagt av en person jag inte känner så jag kan inte säga åt henne att TA BORT DOM! Men jag får väl bjussa på dei. Det blir ju så mycke mer kul dååå.

Varning för lite fjåååårtizzbilder va!




















Tack och hej, leverpastej! (Fångade inte så många folk på bild dessvärre).

Nej nu måste jag uppdatera dagboken innan den börjar mögla och innan det sista av mitt lyckorus har lagt sig...


Jag var bara inte gjord för dessa dar, dessa dar var bara inte gjorda för mig

Vill inleda med att...mitt sommajobb kan gå å pill si i röjvi! På ren gotländska.
För det är jobbigt att jobba utan uppskattning och kuligheter och sol och tydligen ska man göra rätt från början och det klarar inte jag. Jag kommer få sparken.

Nyss löd planerna: Hultan med Erik, Way out west med Erik & Edit.

Nu, fem minuter senare lyder planerna: Way out west kvarstår, med Erik & Edit.
Kan inte förklara men sorgligt är det tycker vi alla. Mamma var på att gå på Hultsfred med mig, det är ju gratis för femtioplusare... Men jag söker en jämnårig människa som man kan festa med och då söker jag knappast min egen mamma.

Avslut på mitt andra städjobb (jag är säker på att det är mitt kall att vara städare!) med jordgubbar, glass, grädde, maränger och massa mums och presentkort och blommor. Det var fint, mycket fint. 

Imorgon blir det lite fysiskt och psykiskt lidande i form av städning i Slite, sedan befrielse, sedan Åminne. Jag vill till Östergarn efteråt men tiden räcker inte till och det gör mig riktigt ledsen.  

Sommarkvällar är underbara.



Money makes the world go around

Man tappar entusiasmen i jakten på bekräftelse.


Jag hatar pengar mer än något annat och det är jobbigt att man måste ha något, är beroende av något, som man hatar.

Tänk va fint det skulle vara om det inte fanns pengar i världen, pengar som styr. 
Så oegoistiskt.



Jag vill konservera dig precis som du är, så du inte kan ändra på dig.


Det är fint med operfekt


Tänk om allting skulle kunna köpas för pengar

Precis som allt annat

Självförtroende för pengar


Typ


Hur gör stumma när dom ska skratta?

Man ser sig om, letar. Letar efter någon, eller något, som man tror hjälper.

Och så hittar man inget. Jag gillar inte det. Vart har alla tagit vägen?


Man kommer på sig själv med att titta, utan att riktigt titta, höra utan att riktigt höra, och känna utan att verkligen känna. Helt frånvarande från hela denna snurra som ska kallas verklighet.


Nåt slags rekord är satt i att bli så långt bort från sig själv man kan


Jag känner vad som jag tror kommer hända. Vad som håller på att hända, just nu. Och det svider riktigt jävla mycket. Spekulationerna i mitt huvud, med möjligheter och förslag som ideligen röstas ner av mig själv, tär på en. Bort med detta nu för jag har tröttnat på att vara så försvarslös, trött på att känna och må så här. Alla är fega, ingen är modig på riktigt.


Måste man vara näst in till identiskt på insidan för att komma överens? Hur kompletterar man varandra då?
 


Jag tänker inte jaga dig längre, det betyder ingenting

Det går bra nu kompis

Ah hjälp! Jag tänkte gå in lite smidigt på Facebook och kasta upp lite bilder från gårdagen och sen börjar en liten kille antyda att han tror att han är kär i mig... Sen kommer två turkar och säger att jag ser beautiful ut och båda frågar om jag har pojkvän, om dom kan få min msn, om vi kan träffas...Jag citerar en turk "u are a the most beautifull girl in sweeden and all europe and usa and ..." Jag blir rädd. Haha.

Igår hette planen för kvällen klassfest. Jag vet inte om man kan kalla det för klassfest så här i efterhand. Det hela började med att Erik skulle leverera lite vodka och han är cirka en timme sen.

Carro, Ange, Emma och jag segar oss ner till strandpromenaden och sjunger och skrålar och beter oss allmänt fylleaktigt. Kul! Vi kommer dit, till platsen vi höll till på förra året. Och inte en kotte i sikte! Utom någon som tror att vi är ett gång tolvåringar och någon som tror att vi är stockholmare och frågar om vi ska med på krogen. Efter ett tag kommer Oliver och Tobbe + Tobbes flicka. Vi klättrar i träd, gungar gungbräda, Oliver retas, snurrar runt (billig fylla...Men Oliver kastade typ iväg mig och Ange, och då blev det faktiskt ännu roligare!) Aja sen anländer iallafall Annie och Ronken Ponken (inte mitt påhitt, haha men det låter för jävla kul!) Vi sitter och myser i mörkret på en filt ett tag tills vi dragar till Almisdalis. Där möter vi Svante, Adam och en "full som en kastrull-Jonas". Herregud jag har aldrig sett en så full person! Han misstog mig för Louise. Vi är inte ens lika! Det bevisade verkligen hur full han var!
Adam var ordentligt trött på att se efter Jonas hela tiden (jag förstår honom till fullo, och jag ifrågasatte hur mycket Jonas kunde dricka egentligen. Adam svarar "Amen det är ju det som är det värsta, han dör ju liksom aldrig!") så Jonas vinglar iväg med några hyfsat okända tjejer medans resten av oss går (ironiskt nog) hem till Jonas. Där sitter vi och snackar tills jag och tjejerna får skjuts hem halv två av min far. Adam trodde att vi skulle ta bussen. Så talar en äkta stadsbo! Pfft, ofta det skulle gå en buss hem halv två på natten!

Så på det hela taget var kvällen lyckad och mysig, men ändå så överskuggades det av minnen och förväntingar från förra skolavslutningen. Och de flesta man kände verkade mest hålla till på privata inomhusfester, eller krogen. Lite synd. Men nu taggar vi inför midsommar om en vecka hörrni! Åminne here we come!

Hugo tror att han är snygg. Men han blev balens kung. Grattis för det är inte varje dag det händer!


Jag fick sitta själv, ensam och mobbad...


Emma är så söt för hon försöker dricka genom näsan!


Dom dansar! Det var riktigt hett!


Detta var också riktigt hett! Fast Emma stoppade fingrarna i halsen...


Bygga pyramid.


En kvinnlig böghög.


Carro ramla ner, Emma hoppade ner och jag gick ner.


Helt misslyckad pic! Jag skyller på Angelika som fotograf alltså.


Carro "The Carrot"


Ange Bange och jeeeeeeeg.


Det kom en räv till festen. Då vet man att det ÄR FEST! Typiskt Gotland?!


Jag har faktiskt invigt mitt nya sommarjobb idag också. Ganska ansträngande men det var mest i början av säsongen sa dom, för då skulle stugorna storstädas. Det är fin miljö där iallafall, och ganska trevliga var dom. Jag står nog ut.  

Summalåv då va

Ja skolavslutning med "julklappar" och betygspappren och dikter och den blomstertid nu kommer. Myschit. Jag fick en babymugg och en sån där plastback som man tillverkar isbitar i. Orkar inte förklara mer men så var det. Wictor fick min pearl beauty deodorant. Hihi.

Betygen ser bra ut. Sammanlagt under dessa två år har jag samlat på mig sex MVG, åtta VG och fyra G.

Det regnade... Mindre kul... Så här såg jag ut iallafall. Jag frös faktiskt inte.


Carro tvättade fotarna i handfatet.


Medans Ange satt på toa.


Och Emma var galen med melon.


Rickard plinkade på gitarren lite ensamt, lite stillsamt. Det suger hårt
att vi inte kommer att få uppleva sista året med honom!



Klassen! Jag gillart!


Några av killarna! Oliver, Danne, Adam och Svante-Man.


Alla tjejs utom Annie. Och en halv Ronja.


Blunda tjejer, blunda!



Nu ska jag tagga lite inför fiest med bitar av klassen på strandpromenixen ikväll (mina "taggningar" måste överstiga det jobbiga vädret!) Eller så får jag hitta på någon sort soldans.

Mitt sista sommarlov... "Nästa sommarlov, då är ni arbetslösa! Mohahahaha!" Skrattade Rickard. Så sant så sant.

Ciao.

Spexigt värre

Igår såg Helen och jag lite spexigt spex gjort av Solklintsskolans nior. Rätt imponerande och Hugo skötte sig så jag slapp skämmas.

Slänger upp lite (suddiga) bilder:


Hugo och hans HOMIES dansar till Abba. Heting geting!


Hugo flyger fram i graciösa dansmoves! Hmpf...


Nåt...random.


Thaksin aka; Bernd Melich.


Birre har måååånga idéer!


Han hade ätit en akvariefisk för en hundring. Fanns dokumenterat på film...


LIte "allsång" mot slutet vilket innebar att de på scenen sjöng för fullt
medans publiken var förhållandevis tyst...



Sist men inte minst var alla med och sjöng och spelade Schools out!


Well done småpluttar!

Innan jag skulle åka hemifrån tar jag på mig strumpor och efter en kvart så känner jag en brännande smärta och då har något vidrigt kryp gömt sig där och sen stuckit/brännt mig. Det gjorde ont hela kvällen och jag är rädd att jag kommer drabbas lite smått av någon typ av strumpfobi. Jag vågade aldrig kolla på krypet så jag la bara strumpan i tvättmaskinen. DÖÖÖÖÖ!

This

And this shit just goes on and on

Carpe Diem! Inte...

Jag ska bygga ett stort paraply över hela jävla Gotland

Ja det ska jag. This freakin' rain is killin' me! Eller egentligen inte, men psykiskt så tar det verkligen på mig. Hur kan man vara så påverkad av lite dåligt väder?? Det stör mig.

Jag försöker ringa till mitt sommarjobb men inget svar. Försöker ringa till lägenhetstanten men inget svar. Jag är dömd att misslyckas. Lägenheten kommer gå till någon annan, sommarjobbet kommer gå till någon annan.
 

Idag har jag hittills...
Sett film (händer faktiskt då och då)
Badat inomhus (händer ungefär två gånger om året)
Bakat chokladbollar (händer ungefär 255463 gånger om året)

Ja jag är då ledig idag, så detta gjordes knappast på skoltid.
Linn syster ringde nyss och berättade att hon och hennes pojkvän ska till Turkland i September. Hon lät så lycklig men det är (själviskt nog) svårt att glädjas för någon annan när man själv inte känner sig så där sprudlande glad.

Jag känner mig helt misslyckad. Hur kan det kännas som att man är på väg neråt i nedstämdhetens...tecken (?) när sommarlovet träder i kraft om två dagar? Sommarlov förknippas ju med lycka och frihet och ledighet men ingenting känns särskilt lockande just nu. Jag tror jag behöver en rejäl fylla för att återställas på något sätt. Tragiskt, men så är fallet. Dessutom är jag röksugen. Och jag känner mig fjortis. Jag brukar aldrig vara röksugen och jag röker nästan aldrig. Så jävla knäpp. Blir galen snart.

In the summertime
I fear I'm gonna lose my mind

Tack The Virgins, hoppas vi synes i sommar.

Nu ska jag prova kläder till fredag, utan entusiasm. Då blir man ful. Kanske lika bra att ta på sig ett regnställ att festa i?

Clevör

Will Smith sa tidigare under dagen på Oprah: "En del ser livslinjen som ett streck; man föds, lever och sen dör man. Men om man böjer strecket till en cirkel så blir det mer som att man föds, man lever, man dör...och sen föds man igen".

Smart kille det där.

(Eh ja, Will Smith har ju då inte börjat prata svenska, utan det var översättningen ni precis läste, om ni blev fundersamma, höhö)

Sen en sak till, ett (säkert gammalt) citat: En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart.

Awkward

Jag känner ingenting. Verkligen ingenting. Allting är en enda röra och jag vet inte vad jag ska tänka och känna.

Favorit

Såg att det lyste. Hörde musik.
Just där och då tog jag det som en invit
Men din blick var mörk och märklig där du stod på den trasiga mattan bredvid okända skor
Jag fatta allt och ingenting där stod ju du som alltid skulle va min
Du såg exakt lika påkommen ut som du var.
Men ärligt talat det var skönt med ett dåligt svar
Hela världen är så underbar bara man får ett svar
Hela världen är så underbar bara man får ett svar

<3

Betänkligt

Mamma har fem barn. Alla hennes fem barn har sagt massa roligt under sin uppväxt, så där som små barn ofta gör. Utom jag. Jag brukar tjata på mamma, tvinga henne att minnas meningar och ord som jag kan skratta åt. Hon säger alltid: "Men du var ju så bilintresserad, och varje gång du såg en Volvo sa du: Titta, en Völvö!"

Men i fredags sa mamma helt plötsligt: "Jo jag har kommit på en rolig grej som du sa när du vat tre år! Det var en bokhylla som lutade något, och då sa du: Den här bokhyllan lutar betänkligt".

Min idol är mig själv, när jag var tre år. Jag vet ju knappt vad ordet betänkligt betyder nu för tiden! Gud va cool jag var.


Jag väntar ju på dig

Det regnar. Det har regnat alldeles för lång tid, och det känns onödigt just nu, just denna vecka som ska vara fin och stråla sol.

Helgen var relativit lyckad. Christian sov bort dagen så jag sa hej till han, och en minut senare sa jag hej då och vi var bortkörda. Och vi körde om Henrik Hjelt.

Jag svalde även ett litet åksjukepiller på båtresan för båten gungade för mycket och det kunde resultera i kräk på stolsrygg framför. Men tillverkarna av åksjukepillret är lurendrejare, för det är nämligen sömnpiller. Jag missade nästan helt besöket hos mormor, för jag sov. Pillret verkade i tolv härliga djup-sovande timmar.  

Åh, orka skriva! Visar lite bilder istället. (Solglajjor på mig är ett dolt tema, inget par av dem var mina bara).

Förväntingar.


I bilen, iklädd Hugos pilotisar.


Tur att inte min bror tar kort på mig när jag nyser... Årets bild för övrigt!

Sexiga Lasse. En idol-bild sannerligen.


Hugo och jag entrar stan. Uthållig var han, för att vara kille på stan.


Klara min Klara! (Det där är inte ett försök till ett leende från min sida, det
är en grimas för jag tycker om att se ful ut).


Hedvig är typ sötheten själv.


Jag går nästan i sömnen, pillret verkar ännu. Fint dei. Jag är kär i Uppsala.


Pappas flint skrämmer mig... Mamma tyckte att det bara var tha nipple som
saknades, sen var det identiskt med ett (hårigt förvisso) bröst.


Inte för att skryta...men den där stora statygubben högst upp är en släkting till mig!


En ormig bänk.


Familjen Svedberg. Underbaringar!


De hade köpt en död hund. Nej Idde var trött, trött som jag.


Andra gången jag träffar på morfars fina grav. Jag ville verkligen träffa honom, han
verkade vara en fantastisk människa och nu får jag tårar i ögonen. Jag är så labil.


Random solbrillor. Heddas antagligen.


Ett år sen tydligen och jag kände knappt igen mig själv!


Min gulliga farmor. Jag älskar dig obegränsat <3


Farmor: "Dom där solglasögonen är så praktiska, man kan ha dom utanpå
sina vanliga solglasögon!"
Vi: "Jaha, men dom är ju skitfula!"
Farmor: "Ja jo...men ändå praktiskt!"


Kärlek hörrni.





Jag fick väl godkännt i engelska B och mycket väl godkänt i ULS. Det behövdes, tack, tack mig själv för det!

Efter helgen i Tuppsala så tror jag att jag bestämde mig för att flytta, dit. Jag vill inte bli fast på Gotland längre än en sommar efter gymnasiet. Jag tror det blir så, jag ska försöka.

Och på fredag, kära klass, vill jag se alla festa! Alla som inte festar är våldtäktsman.

Nu är jag redo, tror jag. Antagligen redo alla de där läskiga sakerna som man aldrig trodde att man skulle känna sig redo inför. Bring it on.

Man ler för att visa att allt är bra, att allt är som det ska vara.

Three little things

Tänke meddela tre saker:

1. Det regnar ute. Hoppas solen skiner i Uppsala. Troligt? Nej.
2. Jag har packat och städat mitt rum. Klockan är snart 11. Förvånande? Ja. Plus att jag nog tagit med mig alldeles för mycket onödigt skit, som man alltid gör.
3. Muse-biljetterna betälldes till Erik och mig, 20 minuter efter att de släppts. Jag är stolt. Och exalterad.

Hej dåååååååååå din gris!

Muse och Muppsala

Nu är jag inte längre avundsjuk på alla studenter. Nu kan dom ha sin baksmälla och trötta kropp och eventuella ångest inför vad som komma skall! Det kan dom ha för att dom har slutat skolan! Mohaha!

Själv är man pigg, efter att än en gång blivit väckt av katten så där äckligt tidigt. Aja, vet inte hur men det gjorde mig pigg.

Jag kanske borde börja packa... Vi åker om några timmar. Och Muse-biljetterna släpps om exakt en halvtimme. Erik hänger med! Jag blev glad då! Tagga tagga tagga! 


På ett traktorflak, nästan

Guuushans, vilken kul dag. Och jag kan lova (Helen kanske kan intyga lite) att jag inte alls vara långt ifrån att hoppa upp på första bästa traktorflak och bara vråla ikapp med alla studenter! Jag själv fick som adrenalinrushar bara av att se på alla och tänka att "Snart snart snart är det vår tur!"

Hela dagen var solig och varm och glassätande och skratt och trevliga träffar och massa promenader och och och massa massa mer! Lovely! Plus att fler interna skämt tillkom till Helens och mitt lilla (stora!) förråd. Som till exemple att jag är ett stort fan av studenten, jag är som Christer Björkman är i schlagervärlden ungefär. Och han är min idol. 

Sen slog en tanke mig lite: Tänk om man såg en random person i skolkatalogen som man gjorde ett plakat till, där personers namn och program stod, och kanske en fin bild. Undra hur skrämd personen ifråga skulle bli när han/hon såg det och inte alls kände igen mig (eller inte ens kände mig heller, för den delen) Svajnkiul jö! 

Bilder med tillkommande bildtexter...


Jag är så mycket fan till studenten nu för tiden att jag är grouipe, till...ja alla som tar studenten.
Och jag hade planerat att ha sex med alla nästan 700 studenter. Men nej nej, tydligen inte med dessa!


Snuttegullet Helagnus!


Träffa på dessa glada prickar! Jag fick sista petet på Tobbe, mihihi!


Var drinken verkligen helt 100% alkoholfri...?


Behövs väl inte säga så mycket mer än... PARTY!


Bönderna hitta också in till stan. Nej skämt o sido, jag ska väl hålle käft.


Alla som inte dansar... ser ut som fån!


Jadå, traktorn var så scnyg så schnyg...


Omvårdnadsprogrammet. Kul!


Minns icke vilka, men ut kom dom iklädda vita lakan.


Jajemäääään!


Facebook-layout. Grymt!


Samhällsvagn antar jag.


Snyggve.


Påminner om min header här på bloggen. Fantastico såklart!


Min klass kan ärva precis denna vagn, utan att behöva ändra ett skit. Eller så gör vi vår egen design, som såklart kommer vara mycket häftigare!

Dreams

Förresten så drömde jag roligt inatt. Erik och jag skulle till hamnplan för sista Sävefesten och Erik körde en grå bil. Sen möter vi upp en killkompis till mig som ska köpa en stork, utanför Hamnplan. Så det finns ungefär 5 olika långa rör med vatten i botten, och ungefär tio storkar står i ett sånt där långt rör. Jag minns att jag tyckte det var bra att de fick bada fötterna och stå upp, så de inte blev uttorkade och hopklämda. Jaja, väldigt udda dröm men sån är jag!


Nu dragar jag.


God morgon tyvärr

Vad är det för idiot som ringer hem till oss klockan sju på en torsdagsmorgon? Ja detta var anledningen till att jag nu skriver detta inlägg, klockan åtta på morgonen.. Fast om några timmar ska jag hämta upp Helen och så möter vi väl upp Ange Bange på tha buss. Och jag sitter cirka tio centimeter från tangentbordet för jag har inga linser isatta eller glasögon på mig. Det värsta med att leta efter sina glasögon är att man ofta "ser" dom utan att se dom, just för att man är så halvblind som man faktiskt är. Så antingen ligger dom nere eller på ett jätte simpelt ställe i rummet. 


Jag väntar på att mamma ska ge sig av, och det gjorde hon nu, så time to go down and dryga

Is the shit att bli väckt av katten (med dom gigantiska baktassarna, där hon är kiiiiiittlig, se vilken lömsk blick hon ger mig när ja "håller till" vid hennes bakfötter). Kanske helst då att hon liksom ska krypa upp i sängen och spinna och bilda ett stort kattskägg under hakan på mig, inte att hon ska jama och krafsa på dörren så man måste gå upp.. Men men, när hon är en sån sötnöt så tolererar jag det mesta!

Hard to explain

Denna kvällen blev lite depp. Jag har ångest över att min sommar kommer till större delen vara "förstörd" av jobb. Jag har alltid lovat mig själv att aldrig ha ett sommarjobb som sträcker sig över hela sommaren, utdraget liksom. Hellre kort och intensivt än långdraget och inte lika intensivt. Jag vill vara utvilad till sista gymnasieåret och med ett jobb i bakfickan så kommer jag aldrig riktigt kunna slappna av och kunna känna känslan "Nu är det över!"... Och ändå finns det så många i min ålder som är sommarjobbslösa som skulle vilja byta med mig. Jaja, bara att erkänna: Jag vill ha massa pengar, utan att lyfta ett finger ens. But it doesn´t work that way, tyvärr.

Jag har även ångest inför Hultsfred för jag känner att jag vill dit mest. Troligen är detta påstående felaktigt men det är bara en känsla jag har fått. Samma sak med lägenheten till hösten. Folk borde inte förlita sig på att jag fixar allt. Allting känns bara konstigt, sorgligt, jobbigt och ångestframkallande just nu. Och angående lägenheten är nog det svåraste att jag inte får mina föräldrars stöd. Jag får ändå försöka fixa allting själv eftersom de ogillar hela idén. Men jag vet inte om jag klarar det.

Jag ogillar att tänka "Äsch, det löser sig i slutet!" Jag är lite för mycket organiserad och perfektionista för det. Jag gillar när det är struktur på saker och ting.

Sen tänker jag tyvärr alltför ofta på några personer som jag gör allting för att inte tänka på... Och ja, ni kan ju själva tänka efter hur det går då.. Jag vill inte tänka på dem för jag mår bara dåligt då, men hur gör man för att slippa tänka på vissa människor som har sårat?


Så där, nu var mitt hjärta lite lättat. Hoppas ändå att allt löser sig nu då (höhö), men jag vill faktiskt inte behöva fixa allting och ta allt ansvar.

Dessutom blir jag lite ledsen när jag tänker på att det nog blir dåligt väder imorn. Stackars studenter, och oss. Fy fan.


Japp, skåda min första Lars Winnerbäck-video. Har faktiskt bara hört denna låt från honom, ungefär och nästan. Jag har lite fobi för den pedofilaktiga rösten men man vänjer sig, den är rätt avkopplande till slut.

Ah herregiud!

Jag inleder med Muse för att...
...MUSE KOMMER TILL SVERIGE 24 OKTOBER! Facebook sa det till mig nyss. Shiiiiiiet (för att citera min lilla sjuke Edit)
AAAAAAAHHHHHH! Så där, nu skrek jag ut min glädje för jag är ensam hemma (jag skrek faktiskt på riktigt, jag skrev det inte bara om du tror det). Min softa dag övergick just från "helt okej soft dag" till "supermegafantastisk dag!" Då ska jag försöka dra med Erik (Erik fick körkort idag, grattis än en gång, din gamla filur!) för han diggar dem som jag. Jag brukar sedvanligen tillbringa mitt höstlov på fasta landet så jag ska försöka tajma (för tyvärr så kommer dom ju inte till Gotland.. Ha!) Gud. Tack Muse, ni gjorde min dag.

Jag tog bussen in, avklarade mitt engelskaprov, tog bussen hem sen. Så 11 var jag hemma och har sett på Mitt liv som hund och Underbar och älskad av alla. Så jag har varit underhållen, ja visst.

När jag gick från bussen till Säve så tutade en fullsatt bil med killar i. Jag blängde tillbaka för jag var trött. Sen när jag gick från skolan till bussen tutar en till bil, med två killar i. Jag blev så rädd så jag skrattar för mig själv och dom skrattar också. Det måste ha sett litt komiskt ut. Varför var det ingen som filmade händelsen?


Jag borde se gladare ut! Jag är glad!

Förresten fick jag se mitt jobbschema för sommaren. Jag kommer vara utbränd lagom till skolstarten, istället för utvilad.

RSS 2.0