Nästa piercing


I navlen. Ange följer med under föutsättning att de tar hål i öronen.

Gotlands landhövding besökte vår klass idag. Någon undrade om hon kallades Fru Hövding? Hoho.

En annan tänkvärd sak: Har vissa bilister (majoriteten av alla fall, killar som tror att de är oemotståndliga om de snusar, har böjd keps och spottar) inget bättre för sig än att tuta och verkligen skrämma och skråla till små oskyldiga flickor? Nej, är svaret.

Och den här låten är helt förbannat bra, videon likaså. Och jag har sett dem live.
 



Helt underbar dag










Sommartid hej hej


En timme som går på två sekunder. En gång på året får man upleva det. Glöm inte ställa fram era klockor gott folk.

Det känns som att nästan hela Gotlands ungdomsbefolkning fyller år i januari till mars. Blir det nästan bara jag kvar till hösten eller? Känns sorgligt, så när jag kommer viftande med nytaget körkort i handen och ett leende på läpparna (dagen är den 21 oktober, jag ska ha mitt körkort då) har ju nästan alla redan tagit körkort. Det är inte roligt och spännande och nytt längre. Kunde inte mamma och pappa ha... skapat mig nio månader tidigare?  

Morsning korsning, Erik och Hugo ockuperar mitt kök.


Kenny


Nu ser jag knappt vad jag skriver så ber om ursäkt på förhand om det blir diverse felstavningar. Anledningen till att jag inte ser något är såklart Earth Hour. Alla lampor i mitt rum är släckta utom mitt kära akvarium, för annars skulle det vara helt bäcksvart och fiskarna vill inte ens gå och lägga sig halv nio på en lördagskväll. Men som tur är var min data fulladdad så den kan användas med rätt gott samvete. Jag lyssnar på helt komplett underbara Death Cab for Cutie och även Minnas helt komplett underbara spinnande som kurrar ut i rummet.
 
Kom rätt nyligen hem från bio med mestadels av klassen. Kenny Begins! Jo, den var helt bra och rolig, men innan så hade jag bara hört namnet Kenny Starfighter men aldrig riktigt förstått vem han var. Men men, så kan det va. Det kom ju faktiskt fram igår att Edit aldrig hört talas om Mora träsk så...

Fan, har träningsvärk efter twistret (kan man säga så?) i tordags. Hur otränad får man lov att vara? Jag kanske bryter mot en lag, eller nåt. Känns det som.


Ps så uttrycker den här minen vad jag tycker om att ha ont, helt i onödan på ett sätt. Argh!





Å andra sidan uttrycker denna min mina känslor de senaste dagarna. Våren börjar så smått komma, läxhögarna minskar och det är snart lov! Helt underbart! Peace, säger mina örhängen.





Twisterkramper och för mycket tacos


Dagsåterberättande:

Köpa gurka på stan. Träffade min gamla dagpappa och dagmamma.

På nästa lektion, samhällskunskap, kom vår lärares son (Ulle, på gotlänska. Och det är ju så komiskt med tanke på att vår lärare heter Ulla. Ulle och Ulla!) och pratade om hur det är att flytta till Norge, och jag säger bara Norge nästa. Knark, pengar, jobb. Man ska också ljuga i sitt cv, de märker inget. Och potatis och Red bull anses som knark också. Icke att transportera eller smuggla över gränsen.

När skoldagen led mot sitt slut gick hela klassen och vår mattelärare skulle hem till vår lärare Ulla på lite tacomiddag (MMMMMM, TACOMIDDAG) och klassmys. Och mys och roligt blev det. Vi spelade Guitar Hero och jag klarade en låt på mediumnivån. Fy fan va jag är bra!

Som alltid när det är taco äter man för mycket, sådär så man får ont i magen och ändå fortsätter man att äta, för att det är så förbannat gott. Efter middagen körde vi charader. Ulla var en apa och en dvärg. Men hon såg nästan likadan ut när hon gjorde de rollerna. Hmmm... Och dessutom, när hon gjorde apkaraktären gastade Svante helt spontant: REKTORN?!

Och sen körde vi... eh ja vad heter den leken? Frågorna är iallafall i stil med "vem suger bäst?" "vem kommer först?" "vem njuter av smaken?" "vem är mest hålvan?" "vem är bäst med tungan?" och sen är ungefär fyra namn i klassen med som alternativ och sen ska man ta reda på "vem som suger bäst" med hjälp av olika lekar. Aja, svårförklarat med skoj.

Oh sen var det dags för twister, nu när man inte var så proppmätt längre. Men då förstördes allt med att det blev glasspaus och alla var än en gång proppmätta. Men vi körde twister ändå. Jag vann min omgång och fick tävla i finalen. Jag mot två killar och efter tio minuters fysiskt helvete var jag tvungen att gå för busshelvetet. En tredjeplats. Men jag var ju tvungen att ge upp. Men vi tänkte att gud va kul att köra när man är full, Twister alltså. Hej träningsvärk dan efter.






Allting kan vänta utom jag


Nu är jag så där glad så jag faktiskt bara skrek rakt ut (resultatet blev att Hugo trodde jag hade sett en mus i huset eller liknade och han blev rädd istället) för jag fick nämligen reda på mina individuella val idag: Psykologi A på höstterminens eftermiddag och fotografisk bild A på höstterminen och vårterminens förmiddag. Är helt jätteglad! Förra året fick jag mitt tredjehands val och fick välja till en kurs jag egentligen inte alls ville ha, men nu fick jag båda mina första handsval! Fattas bara filosofi så är det fulländat.

Tack tack du underbara slump-datasystem!


Grattis på våffeldagen


Åh idag är det våffeldagen! Min favoritdag på året! Okej nästan... Men man har tillåtelse att äta våfflor till frukost, lunch och middag (för idag är man ledig). Vad kan va bättre än det liksom? Nej just de.

Man vaknar helt yrvaken, med yr i huvudet, eller. Och man försöker hitta sina klassrumssalar som någon verkar ha gömt. Medans kompisarna tittar ut genom fönstret. Och suckar över det vita eller gråa eller svarta. Medans jag letar efter honom. Jo men det är helt sant. Dagen bara flyter förbi, så snabbt att man inte hinner uppfatta den, förrens den har blivit en gårdag. Och man tänker att nu är det ju fan snart dags för studenten. Man ser ljuset i tunneln och ljuset lyser upp mina dagar. Snart är det slut, eller slutet på början har snart börjat och känslorna mixas och blandas så man inte vet vad man ska känna.
Man ser människor som försöker smälta in och människor som försöker sticka ut. Undrar hur många människor jag har sett dagligen, varje dag samma människa, utan att ha tänkt på att det är samma person.
Jag tänker på möjligt obesvarad kärlek, och jag tänker på sårade människor. På kärlek som möjligt lämnas obesvarad av mig. Kanske.

En tagning. Koncentration och träning. Eller bara ren skicklighet. Eller allting.



Mina fötter har faktiskt tinat.

Dröm om ett vandaliserat caffis


Dagen rivstartade med hårfärgning (självklart efter att ha halvsovit i ungefär tre timmar, typ veckans bästa. Alltså att man vaknar lite halvt, sen dåsar man sig igenom tre timmar när man emellertid vaknar och sover. Men efter den halvsovningen så rivstartade dagen. Och förresten, under min halvsovning drömde jag om att jag, och tror det var Helen och Edit också, var i caffis men det var helt förstört, helt vandaliserat, låg glassplitter överallt och jag trampade på det med vita strumpor. Vi hade jättelite pengar men handlade tre mackor av en snygging i caffis och vi trodde mackorna skulle vara billiga men dom var jättedyra. Eller de kostade nog egentligen bara fem kronor styck men eftersom snyggingen gav oss så bra service så kände jag att vi måste ge honom dricks. Han la nämligen våra mackor i en plastpåse och spolade vatten över plastpåsen. Jag kan ännu inte så sambandet till varför han skulle ha dricks för det men mina drömmar är ju som de är, helt osammanhängende och konstiga alltså. Och till råga på allt var det skinka i min macka. Jag reflekterade inte över det förrens efter jag ätit upp mackan. Då insåg jag att Vegetarianen Moa hade begått ett misstag, men jag valde att bära min hemlighet för mig själv. När jag vaknade till så undrade jag jättelänge om det verkligen hade skett). Men för att återgå till ämnet: Handduken är just nu fortfarande virad om mitt hår för det är blött. Så jag har inte sett resultatet. Men men, säkerligen som vanligt. Och det kom massa röd färg i hela badrummet för flaskan jag färgade med var hal, så jag liksom tappade den... Tysta morrande svordomar följde.


Nu måste jag göra min gamla filmkunskapsläxa. Analysera valfri film dramaturgiskt. Jag har valt The good girl. Den är riktigt fin, verkligen. Och Jake Gyllenhaal är riktigt fin han också. 

Markusevangeliet har jag just laddat ner. Måste lyssna igenom noggrant. Men jag vet iallafall att denna låt är bra, bland annat.


Vi har varit borta så länge att vi minns


Bildtext: Endast för att min pappa har en tendens att väcka oss barn de få antal dagar vi har sovmorgon. Han har minne som en seg guldfisk. Ingen gillar att bli väckt halv sju när man kan sova till klockan ett. Hittade bilden på min brors dörr igår kväll.

Vet du varför ungdomar inte är i skolan vissa dagar nu för tiden? De suger av nån. Jo så är det, enligt vår lärare. Till råga på allt är det killar som sysslar med detta.

Jag fastnar så lätt för den akustiska versionen på diverse låtar, och denna var inget undantag som väntade på att bekräfta regeln. 


You're looking skinny like a model with your eyes all painted black


Älskar känslan att komma hem med värme
Speciellt om fötterna

Efter denna framtidsdag känner jag starkare än någonsin att jag vill sluta gymnasiet. Resa eller plugga och bara leva och själv bestämma över mitt liv. Just nu känns tiden lite för lång tills dess.  

Men det är varmt ute. Jag tar vilken dag som helst med ett leende.

The mask I polish in the evening
By the morning looks like shit



Jag åt årets första glass idag. Alltså riktiga glass. En Magnum Strawberry White. Den smakade bäst i kombination med medvind, skrattkramper, en underbar kompis som framkallar skrattkramperna och som ifrågasätter om man får håret i glassen eller glassen i håret. 
Vissa stunder känner man tydligare än någonsin att man bara kan leva. Man lever, med en tanke och känsla om att allting kommer att lösa sig, och gå bra. Det behöver inte bli komplicerat med ångest. 

Ta inte den krångligaste vägen. 



Too much talk and too many dreams


En tanke flyger förbi, åtskilliga gånger. En tanke innehållande människor jag mött, människor med storslagna, säkra planer. Och mina små. Jag har ingenting att ge.

Studentdagen skrämmer slag på mig, samtidigt som jag bara ler med längtan och förväntan. När jag var liten sa jag att jag ville bo i vära grannars hus, nära till mamma och pappa. Det ordet kommer jag inte stå för, utan jag är Moa tvärtom. Vill komma så långt bort från minnen och Gotland som möjligt. Vägra ruttna här, se folk jag sett alltför ofta dom senaste åren, som inte heller har kommit ifrån, inte upplevt något nytt. Vägra få ett tråkigt jobb i brist på bättre. Jag vill göra någonting av mina drömmar, förverkliga dem till mina oimponerande förutsättningar. 

Men jag måste bara specificera mina drömmar först, tänka och drömma dem innan jag planerar och agerar. Om och om igen, till det blir klart inför mig själv.

Imorgon är det måndag. Hur många måndagar jag har upplevt? 


All I have for the moment is a song to pass the time


Vaknade, seg och trött och ofräsch och annat tillhörande (som gårdagens smink under ögonen och gårdagens saknade lockar i sträva raka strimmor runt huvudet), sneglade på klockan. Puh, tio. Då har jag inte sovit bort halva dagen. Segar mig ner, finner mamma i köket, som äter lunch. Reflekterar inte mer över att hon äter lunch klockan tio. Sen ser jag på klockan igen. Tio i tolv. Efter lite förvirrande tankar förstår jag att klockan inte alls var tio när jag vankade, utan tio i tolv. Suck, vilken miss.

Kvällen igår. Ja vad ska man säga? Sprit och mer kända folk hade gjort kvällen roligare för mig, det hade jag redan förutspått. Tog en cigg, lite vin och några klunkar vodka med sprite (och ser tillbaka med ett leende på tiden när jag kunda klunka ren vodka direkt ur flaskan). Men det jag vill få fram är nog att min piercing var helnöjd med kvällen, jag pussade inte ens Carro, och det var nog det svåraste löftet att hålla på kvällen. Men att bada balja utomhus var helt jättemysigt. Men lite kallt efter ett tag, men då löste Carro och jag det på smidigaste sätt: Springa ett varv runt huset. Då uppskattade man vattnet mera och det var riktigt varmt och skönt att sätta sig igen. Men vi alla misstänkte att Antony pissade i vattnet, för hos honom var det så varmt hela tiden.

Hemresan som tog en dryg timme var hemsk, för Carros del. Hon mådde illa, var läskigt trött och grymt kissnödig. Men på plussidan: Hon spydde inte i bilen, hon somnade inte i bilen, hon kissade inte i bilen. Men nära var det. 


Åh!



För stora bollar


Det lilla förgyllande i vardagen: (endast idag dock, en riktigt engångsföreteelse) Jag gick in på en toalett, kollade mig i spegeln för att försäkra mig om att håret var i sin ordning och fluffade till luggen, sen kommer jag ut och en städerska som sett mig säger snällt: Jo du är snygg! Åh lilla städerska, va du är vänlig!

Carro, Ange, Emma och jag gick i samlad trupp mot stan, trotsade snöslasket. Jag såg ut som en snögubbe och var rädd för att bli portad från alla affärer. Förvånandsvärt nog klarade jag mig.
Vi letade present till Erika, och vi hittade några också. Oslagbara, onekligen. Det blir succé på lördag!

Mötte upp Erik och vi kollade på lite fotboll, och så mycket vi hann se vann min klass sin första match i Sävecupen. Bra jobbat gubbar.
Vi skjutsade hem Erik, och vi hade en fin kompis mellan oss. En stor matkasse med säkerhetsbälte. Vi rotade efter godis i den men blev inget framgångsrikt resultat på den fronten. 

Men Helen jobbar till nio ikväll, och jag är nyfiken så jag snart spricker om jag inte får prata med henne. Hoppas att hon överlever första praktikdagen, men hennes paniksms vittnar om något annat. Jag håller tummarna för dig. 

En av våra katter använder min lillebrors klädhögar som sin personlig toalett. Hahahahahaha.

Conor Oberst and the mystic valley band. Åh va jag gillar!


Sticket är gjort




Så där, här ser ni resultatet! JA det gjorde ont (gör faktiskt fortfarande) men är så nöjd och stolt ändå. Helen var moraliskt stöd. Det gjorde hon BRA. Piercaren var riktigt duktigt, han gjorde mig lugn och skulle "ta hand om mig med silkesvantar". Japp, sagt och gjort verkligen. Och att jag var lite sjuk spelade inte så stor roll. Han resonerade att om jag kunde ta mig till piercingstudion var jag tillräckligt frisk för piercing.

Men att äta var en konst. Tur att det är soppa imorgon. Det var nog enda gången i mitt liv som jag gillar att det serveras soppa. Men är faktiskt osäker på om jag ens kommer pallra mig till skolan imorn, min förkylning förvärrades idag och dagens filmkunskap var en riktigt mardröm för halvsjuka mig. Det är helt knäpptyst i rummet och jag får hostattacker titt som tätt. Som jag försöker hålla inne, men varje gång man ändå hostar så ekar det verkligen och det känns som att mina hostningar var det enda som hördes. Jag blev helt tårögd och tårarna bara rann. Ingen hit i kombination med att vi pratade om att A Clockwork Orange innehöll så starka scener och sånt. Så sitter jag där och "gråter" som en annan idiot. Nej det var hemskt rent ut sagt. 

Men ändå, wiiii va jag är glad, trots min lilla smärta! Glad glad glad! Nu ska jag suga på isbitar och sova med huvudet högt.  

Ps: Coca-Cola reklamerna är så dåliga så om jag orkar lägga min energi på att bry mig (vilket jag uppenbarligen gör) vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Helt enkelt jättepatetiska och en apa med låg IQ skulle kunna göra dem avsevärt bättre och mer realistiska än vad de är i dessa dar. Kom igen.

Kom så sticker vi


Jaha en liten snabbrecension av min dag: (anteckna nu!) Vaknade klockan sju (man är ju lite sjuk) gick upp faktiskt, såg tre Simpsonsavsnitt tills jag somnade (kan ha någon sorts sammankoppling med att Homer hade jättesvårt att hålla sig vaken i senaste avsnittet jag såg och jag bara kände precis hur han kände, ögonlocken bara faller neråt liksom, och jag tror Homer och jag somnade samtidigt). Jag sov till halv tolv och känner mig riktigt krasslig och allt jag kan tänka på är hur det blir med piercingen. Duschar och gör mig i ordning för bio med Angelika. Män som hatar kvinnor. Bra var den! En scen fick mig att hoppa högt och dra efter andan för att jag är så lättskrämd.

Efter bion åkte jag för att jobba. Smidigt gick det, kom hem, åt tacos och nu sitter jag här. Med lite chips, huvudvärk och hosta och katten som försöker ta datorns plats. Jag måste göra klart min filmkunskapsläxa och min engelskabokrecension. Roligare än så blir det inte idag. Men imorn smäller och gäller det, förhoppningsvis! "Kom så sticker vi" är deras lilla slogan. Mihihi.


Det regnade i somras när Johnossi spelade.Orättvist.
Men då slapp John duscha. Grymt.



"Om det finns en gud anser jag att han inte är värd att be till".

Är så där jätteglad, ni vet


Nu är det så att det har inträffat två (speciellt) roliga händelser i mitt liv den senaste timmen.
1. Jag har fått tillbaka mitt jobb!
2. Min mobil anlände idag!



Och angående punkt ett så måste vi städa mer på fredagar (för då får vi inte lika mycket betalt) för annars har dem inte råd att betala oss. Men ändå, jag blev helt superglad och bara...sprang...och... var glad.
Angående andra punkten så kom ju som sagt min mobil, och den är S-U-P-E-R (hittills). Den är vit och snygg, och skakar man på den byter den låt, höjer man eller sänker den så höjs och sänks även ljudet. Åh den moderna elektroniken fascinerar mig.

Förresten blev mitt rum helt komplett färdigt nyss. Ännu en anledning att vara sprittande glad. Jag och mamma har hållt på och fixa med det sen innan jul, och nu är det mysigt. Jag gillar det just nu.

Två till bra grejer: (Orkar ni mera...?) Min underbara mormor skickad mig hundra spänn. Hon är så generös och söt. Och solen sken idag. Den strålade verkligen. Mitt humör blir alltid på topp när jag ser och känner det. 

Och igår kom glassbilen hit och vi shoppade loss en aning så i frysen ligger glass och bara väntar på mig. Nej nu har jag det allt lite lite för bra!

Aja, antar att jag får vara Miss Brightside.



Det är inte lika kul att lyssna på The Killers längre, när majoriteten av hela Sveriges befolkning börjat lyssna på dom. Men det är sånt som händer när ett band börjar spelas på radion.

Killar har det bättre


Jävla mensvärk. Man kan inte ens unna sig ett glas oboy. Eller kaffe. Satan va jag har ont i magen! Geeeee diiiiiig!


En annan människa


Äh håll till godo och lyssna bara, fanns ingen video till denna.


Vill inleda med att jag hellre skulle viljat bli kille från början.


Gillar verkligen inte fördomar. Jag hatar dom.
Jag vill inte veta vad folk tror och tycker och tänker om mig, har inget som helst behov av det, eller önskan om det. Låt mig bara vara. Sluta spåna i vad jag är för en typ eller hur jag förväntas bete mig. Det stämmer även vid ytterst få tillfällen. Känner bara att jag måste motarbeta nu, men varför bry sig, på riktigt? Man vill inte erkänna för sig själv att man är så pass ynklig och lättpåverkad av andra människors kommentarer och spekulationer. Men ibland kommer man inte undan. Jag vill inte ens vara jag, det har bara uppskattats vid få tillfällen.

Men nu kommer lite rader som jag känner att jag måste skriva: (men med risk för att låta deprimerad och självmordsbenägen)

Jag tycker det är så intressant detta. Blir helt fascinerad. I den där boken jag nämnde förut, Sökandet blablabla, så kan man minnas sitt tidigare liv om man dött i en olycka eller sjukdom i förtid, exempelvis. Då är det som att själen känner sig oavslutad och att den inte har fått leva hela sitt liv helt klart och fullt ut.
Författaren berättade när hon blev hypnotiserad och då tog hypnotisören fram känslor och tankar hos henne som hon aldrig upplevt förut, och fick henne att berätta uråldriga minnen. Och tiden mellan det att hon dog och det livet hon lever nu, kunde hon bara beskriva som att hon hade en längtan efter att "vara någonting". Tror ni på det här? Jag gör.

Men tänk va bortslösat. Tänk om jag har tillbringat nästan varje av mina liv med att försöka lista ut vad som kommer efter detta liv? Och sen glömmer jag bort det i varje nytt liv jag föds.
Men iallafall så tänkte jag så här: Tänk om jag dog nu, bara hux flux, och då måste ju min själ känna sig oavslutad. Sen kommer jag till det där "vara någonting"-stadiet och sen föds jag som en annan människa. Men eftersom jag har dött i förtid så borde jag ju komma ihåg mitt förra liv, alltså det liv jag lever nu. Då skulle jag kunna söka upp min familj och mina kompisar, fast utan att vara Moa. Då skulle jag vara en annan människa. Skönt.


Jag tror att jag börjar få folk-fobi.


Nu ska jag gå ner och icke-äta en semla. Och icke-äta soppa. Hade även tänkt att icke-plugga ikväll också.

Ha nu ett jättebra liv, säger jag med ett falskt leende.


Om en vecka ska jag svimma


Åh gud va härligt! Jag drog upp min rullgardin klockan sex imorse och istället för att mötas av ett bäcksvart mörker som slår tillbaka mot mig, så var det...ljust! Det är ljust kockan sex på morgonen! Halelulja för det! Nu dröjer det inte länge innan man kan gå i sommarkläder utan att frysa, och utan att vara bländande vit.
Och klockan sju satt jag i bilen, och jag behövde inte tända lampan inne i bilen för att se vilken hörlur som var left och vilken som var right. Det måste ju också vara ett sorts tecken. Vi går mot ljusare tider folk, och det gillas BIG TIME.

Vi såg A Clockwork Orange på filmkunskapen. Och fan va den är bra. Ett år sen jag såg den första gången. Nu var jag lite beredd på allt som skulle komma, men de som såg den för första gången tappade nog hakan. Lite. Till och med de värsta snackisarna var tysta. Vi borde se fler sådana hemska, konstiga och intressanta filmer. Då håller alla spånhuvuden käften.

En vecka kvar till piercingen. Helen ställer upp och håller mig i handen "Jag vill inte missa det här ju!" Har jag för mig att hon sa när jag bad henne. Tobbe tycker som mamma och pappa; det räcker med naveln. Men en annan kille tycker det är snyggt i underläppen. Carro berättade om när hennes kusin piercade sig och svimmade av smärta. Tacksåhemsktmycketfördenminuppiggandevän.

Jag övningskörde nyss, bland annat i innerstan för första gången. Bland alla skarpa kurvor och backar som går upp och ner och trånga gränder. Jag och pappa lever, och bilen är hel, inte en enda skråma. Lättnaden är alltid lika stor.

En inflikning: Tänk hur många timmar jag har spenderat med att vänta på försenade människor.

Mmm... Morrissey.



Jag önskar att studentdagen var i övermorgon. Eller min pensionering, det går lika bra.


Värdefullt


Hårfärgningen avlöpte utan problem igår. Men som vanligt blev det rött, men inte så rött som jag önskar. Bättre lycka nästa gång.

Jag bara ser solan vänta på mig utanför fönstret just nu, och känner ett stort behov av att jag måste ut. Ut ut ut! Nu med desamma. Bums.

Lämnar er här med världens bästa Death Cab For Cutie.




RSS 2.0