All eyes on the calender, another year we claimed


Januari
Jag påbörjade tvåtusenelva i onyktert tillstånd, i vanlig ordning. Vaknade upp nedstämd och försökte att lyfta huvudet och se världen genom skinande ögon men det kändes mest som att jag försökte fly eller lura mig själv. Minns inte om jag vaknade upp bredvid honom eller ensam. Båda alternativen gör i alla fall lika ont. Älskade att spendera tid i Hejnum och undslippa Visby med alla minnen. Vill inte säga att jag hatade mig igenom hela denna månad men det gjorde jag nog mest, fast det var svårt att se.

 





Februari

En gammal dröm slog in: Bright Eyes kom till Stockholm. Edit och jag var oändligt lyckliga för några timmar och jag levde på detta i säkert veckor efteråt. Håkan Hellström spelade på Wisby Strand och min hand fick leka i hans hår. Det var en snabbt övergående månad med lite för mycket sprit på helgerna.




Mars
Linn gifte sig och Gabriel döptes. Jag såg The Chimps för första gången och blev imponerad. Såg Emil Jensen och blev inspirerad. Sökte till hur många folkhögskolor som helst med fotoinriktning. Snön började försvinna. Man kan säga att mitt hjärta tinade i takt med att utetemperaturen steg.





April 
Finaste Amsterdam fick sig ett besök av mig och Erik. Det var en underbar vecka och jag längtar fortfarande starkt tillbaka till alla åar, gränder och caféer. Hugo slutade på en andra plats i Rockkarusellen. Jag fotade mycket hav och träffade våra lammungar. Kom på att jag kanske borde söka ännu fler folkhögskolor för att inte riskera att i höst stå där utan en enda utbildning att påbörja. Varierade mig och valde journalistikinriktning denna gång.




Maj
Jobbade min sista dag på förskola och andades ut. Flyttade hem igen och allt kändes fantastiskt. Solen trängde in överallt och jag älskade det, älskade hur jag kunde se ett slut på mörkret. Var på intervju på Tollare folkhögskola. Fick ett postitivt antagninsbesked jag aldrig trodde jag skulle få efter några veckor och lyckan var total.

 





Juni
Innehöll mycket sommarjobb, fest, bad och sol. Även en bättre midsommar som varade i nästan ett dygn. Jag älskade hela juni månad för att den var så problemlös, precis som det ska vara.

 





Juli
Den nästa sista juli blev jag och Joakim tillsammans och jag tycker fortfarande att det inte finns någon finare kille i hela världen. Och jag vet inte hur många nätter i rad jag festade upp och hur många mornar efteråt jag gick och jobbade.





Augusti
I slutet av augusti packade jag ner mitt liv i flyttkartonger. Stuvade in allt i bilen som blev så överbelastad att jag själv knappt sågs utifrån. Packade upp allting i Saltsjö Boo och startade ett nytt liv. Jag flyttade in på sju kvadratmeter och delar alla resterande rum med till en början främmande personer. Sötaste Gabriel blev hela ett år.

 




September
Trivdes hur bra som helst i klassen och Stockholm upptäcktes av oss, bit för bit varje dag. Har nog aldrig skrattat så mycket som när jag och mina fina korridorsvänner fann varandra. Jag fick känna på känslan av att bara omge mig med människor som har liknande ambitioner som jag har. Trodde även att min död skulle ske på Gröna Lund hundra meter ovanför marken.

 





Oktober
Fyllde efterlängtade tjugo år. Fick höstlov och handlade på systemet mer än fem gånger på en vecka. Firade in min födelsedag på The Viper Room med världens finaste internatvänner och billiga shots. Hugo bodde hos mig en natt efter att vi sett Royal Republic spela på Debaser.

 





November
Lite småkonserter hit och dit. Uppsala över en helg. Annars en ganska grå månad. Det är oundvikligt när nätterna äter upp mer och mer av dagarna ju längre tiden går.



 

December
Ett snöfritt december. Halva månaden är ett jullov och jag älskar det. Julen var nästan som vanligt vilket var ganska skönt. Juldagen innebar återseende av gamla vänner, bekanta och klasskompisar på Wisby Strand samt aningens för mycket alkohol. I kväll ska nyår firas in utan för mycket förväntningar, även om jag tror att det kan bli riktigt bra. Gott nytt år!




RSS 2.0