Turn around and say goodbye


The Strokes - New york city cops

Tryck på play bara

Alltså jag har fredag idag. Är det någon som är helt säker på att det bara är torsdag? Mentalt måste jag ha skippat torsdagen.

Treadag idag. Vill ha bilder att lägga upp men det kanske kommer sen om jag får tag i dom. För få utklädda men de som var utklädda va skitroliga!
Annars en kul dag men mycket skratt och lite för mycket blottande.

Ikväll kommer bli sjukt! Valborg också. Dessutom så har jag fått precis sommarjobb, så skönt att slippa tänka på den saken. 

För tillfället taggar jag (och ska plugga inför min redovisning imorgon) och försöker lägga allt som tynger mig bakom mig och bara fokusera framåt, som att det vore det lättaste i hela världen. Tyvärr är det bland det svåraste som finns.

Du är inte välkommen i mitt liv längre, du har haft dina chanser men förstört varenda en av dem. Lär dig säga förlåt. Jag vill höra det för det ordet har aldrig kommit över din mun, menat till mig. Aldrig.


Time for me to fly


En stormagad Linn (och Dennis, dock med mindre mage) stod på schemat igår och jag fick känna mitt syskonbarn sparka i magen. Så otroligt häftigt att det växer ett liv där inne. Jag vill hålla det i famnen nu nu nu!


The city heated up it


Sov nästan tolv timmar i natt. Inför veckan som kommer måste jag va så pigg som det bara går. Sötnöten och jag planerar tre utgångar i rad, torsdag med treafest, fredag med valborg och lördag bara för sakens skull.

Nattfotografier är en uppgift till mitt fotokompendie i fotografisk bild. Lättare sagt än gjort, hade verkligen behövt ett stativ. Slutartiden kändes som en evighet eftersom jag skulle vara blickstilla och inte ens fick andas. Men men, det var faktiskt riktigt kul. Den översta föreställer en bil som kommer åkande på vår väg utanför:












Oh no, I didn't mean to say what I did say




Man ska inte tänka på sånt som gör en upprörd men ibland är det oundvikligt:

Dig kan man aldrig räkna med. Aldrig. Man kan inte bete sig hur som helst och sen tro att allting kommer att vara som förut. Stå för dina handlingar och räkna med konsekvenserna för i helvete. Jag är trött på dina jävla lögner och bortförklaringar. Även fast jag inte har så mycket med dig att göra är jag förbannat trött på dig, ditt beteende, dina värderingar och ditt snevridna synsätt.

Jag har svårt att se att du någonsin kommer lyckas i livet. Du sårar andra men du tycks själv aldrig bli sårad. 

Man tror att du, någon gång, denna gång, kommer överraska och inte göra som förväntat. Oh you're so naive yet so   

Om jag inte var så konflikträdd, och om konflikter hade hjälpt i detta fall, hade jag inte tvekat att konfrontera dig.

Men jag håller käften och ler istället. Skriver anonymt i bloggen och vet att du läser. Varsågod och fortsätt att såra mig, snart känner jag ingenting längre.



Oh you can have it all and wrap it in the world
You can have everything
You can have love and lots of other things
To make you think
But when it all comes down to you girl
Yeah no matter what you do
Take a look at yourself and realize
I've been good to you
I've been good to you



I see the sun rising
And all you see is its fall, fall, fall


It's working


Jag gillar igår. Jag gillar folket jag omgavs med och alkoholen jag äntligen fick dricka. Louise fick en svart lösmustasch av mig om hon lovade att använda den. Jag hoppas få se en mustaschprydd Louise på nästa treafest!

På Hamnplan fick Carro och jag bevittna grovt slagsmål med alldeles för mycket blod. Glasflaskor som slogs och gick sönder och mycket aggresivitet. Fan va rädd jag var. Som tur var fick vi bara öl på oss men hade vi stått några meter åt vänster hade vi nog kunnat bli ganska träffade av glas och slag.

Men tack ändå alla som var med igår, sjukt kul hade vi och många nya skämt har skapats som jag bara skrattar åt när jag tänker tillbaka på det!

HAHA.


Suppose all good things are born to die


Edit och jag avvarade nån timme i skolans fotostudio och här ser ni vårat superseriösa resultat:























För övrigt så förstår jag inte vitsen med snö i april. Jag har aldrig ens förstått vitsen med snö varje vinter men i april? Har vi inte frusit, lidigt och varit nedstämda nog av snön detta år? Jag som gått och drömt om blommiga sommarklänningar senaste veckorna och helt plötsligt fick vinterjackan komma på igen.

Dessutom trodde jag att allting var ganska lugnt i skolan nu när man kom tillbaka dit, efter cirka sju veckor. Men nej, minst fem redovisningar och övriga inlämningar och prov kvar. Skolan, I'm sooo over you. 

Imorgon blir det roligt iallafall, med fest hos Louise och sen krogen på det med massvis av kul folk!


Never ending black sky





"I want to scream out that it all is nonsense
All your lives one track, can't you see it's pointless?
But then, my knees give under me, my head feels weak and
suddenly it is clear to see that it is not them but me, who has lost my self-identity
As I hide behind these books I read, while scribbling my poetry,
like art could save a wretch like me, with some ideal ideology that no one can hope to achieve
And I am never real, it is just a sketch of me"



You're from another time, when the earth wasn't so angry and god was on our side


En bild på sötnöten från igår. Det var alldeles för länge sen jag fick fota henne så därför får denna bild representera en rolig gårdagskväll!



Runt ett-tiden idag tog Edit ett bra initiativ:
 




Jag kom över och vi bestämde oss för att baka kladdkaka (gissa vems förslag hehe)





Och sen pratade vi i några timmar vilket var otroligt befriande och ett ultimat sätt att spendera en sol och regnblandad söndagseftermiddag på. Så länge sen vi bara pratade och jag känner nu hur mycket jag har saknat det, och dig.







Vi lyssnade även på lite Monsters of folk vilket var för länge sen för min del. Nu ska jag ta upp det musiklyssnandet igen. Här är Temazcal:



Söndagsångest


(I-D-I-O-T-M-A-G-N-E-T)

Jag är så jävla trött på somliga. Somliga som aldrig tycks kunna ställa upp när det inte gynnar dom själva och somliga som totalt skiter i en och somliga som kollar åt andra hållet när man behöver dom som mest. Nu är det slut på att göra saker för de som aldrig ger tillbaka.

Det börjar kännas tungt att gå uppför denna backe nu utan att se vart det ska sluta och utan era gamla jag vid min sida. Ge mig fjärde juni. Det är slutet.




One by one all day


Djur är nog mitt favoritmotiv när jag ska fota. Dom gömmer sig sällan för kameran, som människor ibland gör, och dom rör på sig (till skillnad från naturföremål som inte brukar vara så livliga).

Så här kommer lite svartvita och sepiatonade lammfoton.

























Lamm får ett sötare utseende ju dummare dom ser ut. Tvärtemot människor igen alltså.

Igår grillade vi endast marshmallows på stranden i kylan och det var mysigt. 
Idag ska jag försöka släppa alla måsten och bara vara. 
Ikväll är det suit up-tema på Inn. Dit ska vi!


Jag älskar bilden




Dags för grillpremiär tvåtusentio. I Brisund. Även dags för Brisundpremiär.


Oh you can have it all and wrap it in the world




Imorgon är sista praktikdagen. Sakna mycket. Ska dock bli skönt med vanliga rutiner så här sista skoltiden. Usch jag hatar att erkänna det, sista skoltiden. Bakade iallafall två kladdkakor som avslut (min stora last i livet, dessutom brukar dessa uppskattas så lika bra att köra på det) and mvg here I come. Hehe inte då, men tycker att dessa underbara människor förtjänar flera hundra kladdkakor. Eller jag vet inte men du fattar säkert.

Hejdå ni fina.



Jag har förstått i flera år att du ljuger för mig



Helvete
-allting händer för fort-
Utom jag


Minnen av aprilhimmlen


Jag var ingen
Du var aprilhimmlen

Mestadels en bra helg. Kan inte bestämma mig om jag gillar att det är vanlig måndag imorgon eller inte.











Motsatser dras inte till varandra


LYSSNA DÅ, sa jag. Sluta ignorera och respektera istället.

Varför är jag så olika min familj som det bara går? Och varför kan dom få mig att känna mig så himla misslyckad, värdelös och nertryckt? Och hur länge till måste jag bo här?


But I'm busy mending broken pieces of the life I had before


Idag är en sån där dag när jag har lite svårt att uppskatta allt jag redan har. Jag ser bara bakåt och fastnar i minnen för minnen är så mycket finare än idag. Inser hur mycket man har fått uppleva som aldrig kommer tillbaka. Jag fryser och vill se ut genom fönstret och se sommaren tvåtusentio utanför. Eller sommaren tvåtusennio.

Sentimental.

Och för Minna finns inget problem i hela världen. Precis såhär lugn och bekymmersfri vill jag vara.


All the crazy shit I did tonight/
Those will be the best memories/
I just wanna let it go for the night/
That would be the best therapy for me/


Jag skriver mer fast det är dagen efter


Jag hade nog alldeles för höga förväntningar om kryssningen, jag har en tendens att ha för höga förväntingar på allt roligt som ska komma. Men visst, klassen hade fantastiskt kul stundtals med dans och skratt till fem på morgonen och fest i diverse hyttar och denna resa har definitivt lämnat spår och många härliga minnen att minnas.

April och femtiofem dagar kvar. Det är dessa kvarstående dagar som har gett mig fruktansvärd ångest. Det blir lätt så när man har umgåtts med klassen, när framtiden är hur ovis som helst och ingenting går som man vill.
Linn var här nyss och sa "det löser sig ska du se" och det är jag också övertygad om att det gör men jag är nyfiken på hur lösningen kommer se ut. Om det blir som jag vill eller om allt slutar fel.

Det finns hur mycket som helst att ta tag i, i mitt livs olika kategorier, men orkar inte. Känns som att jag aldrig orkar.


Skulle kunna skriva mer men orka dagen efter


Ni som har smsat mig tisdag onsdag, skicka smsen igen tack. Mobilen trasig igen. Min hals likaså. Mår inge vidare såhär i efterhand men det var väl inte så otippat.

Jävligt kul har det varit men värt nästan ett och ett halv tusen? Njaaa...



Leave the world behind


Tidigt imorgon bitti avgår båten och tar mig och min fina klass till Nynäshamn och framåt kvällen befinner vi oss på ett kryssningsfartyg påväg till Åbo. Hemkomsten är troligtvis, om vi hinner med gotlandsbåten, onsdag natt. Jag vet verkligen inte vad jag ska förvänta mig förutom fruktansvärt mycket fest förhopningsvis?

Queen - Don't stop me now




Waiting to pick up the pieces that make it out alright, pieces of what?


















Ibland räcker det med en middag med de äldsta vännerna och så blir det en fin kväll.

Har hur mycket som helst som ska ordnas men ingenting verkar spela någon roll längre. Människor är så himla fega. Varför är det så mycket lättare att skriva än att tala?

(tell me what you know about dreaming)
(you don’t really know about nothing)


Du. 

Floating around in ecstasy


Jag kunde inte hålla mig igår. Måste-på-krogen. Så runt elva, efter en underbart trevlig middag och kväll med Klara och tillhörande, ringer Alexandra och lyckas övertala mig på två minuter.




 
Hamnar på någon förfest och sen drar vi till Inn. Alla kaninutklädda skulle komma in gratis (hur jävla töntigt som helst men gratis är fint tänkte vi och klippte ut varsitt par pappersöron och fäste dem med hårnålar).
Vidare till Hamnplan och med mina tidigare nämnda tjugo enkronor, plus en tia och ytterligare tjugo enkronor som jag skrapat ihop, tänkte jag betala inträde (vakten: "och vems spargris har ni krossat för att få ihop till det där?") men det var tydligen gratis och in kom jag med en jävla massa mynt. Lyckat! Jag växla i baren och bartendern blev sur och kastade bestämt en femtiolapp mot mig. 

Och väl inne, helvete vilket drag det var! Smockat med folk överallt och grym musik. Dansade nästan oavbrutet i tre timmar och klockan fyra var jag hemma. Bästa jävla påsken någonsin.




Pursuit of happiness


Först, lyssna på denna:




Jag är försatt i godiskoma. Påsken är ju livsfarlig med så mycket godis.


Finns det något härligare än att vakna klockan tio och vara utvilad och så skiner solen? Nej och därför älskar jag idag:














We could flood the streets with love or light or heat whatever


Munkenpremiär igår och allt blir vad man gör det till. Tjohej, jag hade kul och fick en italienare men han ville jag inte ha. Efterfesten var löjligt tråkig och jag fick tjugo enkronor i fylletaxipengar. Det var pricken över i:et.  

Idag får jag äntligen träffa mina saknade och imorn likaså och i övermorgon också, fast vaje dag innehåller olika människor. Älskade påsk.




Citat som just nu får mig att le


"När är första april? Visst är det i mars va?"

"Låna pengar av en gammal person"

"Mooooa, hon kallar mig för farfar!"

Idag fick jag parkera en random tants bil, hon frågade inte ens om jag hade körkort vilket jag tyckte var tillförlitligt.

Jag gillar påsken. Jag gillar vädret. Jag gillar mina nyinköpta saker. Jag gillar att Carro och Emma kommer hem snart. Jag gillar att det kanske blir fest ikväll eller imorn. Jag gillar gårdagen med dans i säves matsal.


RSS 2.0