Beatles

Idag tänker jag inte skriva många ord. För jag har bara ord i huvudet som ingen annan vill höra och som jag inte delar med mig av. Nöjer mig istället med att lägga upp två fina videos innehållande fyra fina pojkar. The Beatles tror jag dom kallar sig. Men håll med om att svartvita gamla videos kan med enkelhet beskrivas med ordet underbart?



Nej tryck inte på play-knapparna samtidigt... Det låter inte vackert. 


        

Every day is like sunday


Söndagskvällar är speciella. Tvingar mig att somna, blir påkommen av mig själv att jag ofrivilligt spänner mig, helt ofrivilligt som sagt. Måste slappna av. Det är ju vad sömn handlar om, att våga släppa taget och flyta iväg bortåt när man är helt kontrollös. Jag ger upp i kampen om sömnen jag så sällan får på söndagarna, som så småningom övergår till måndagsnatt och måndagsmorgon. Är det för att tröttheten inte finns där, eller är det ångesten som sköljer över en? Inför veckan. Desperata försök att inte snegla på väckarklockans (jävla!) självlysande visare. Misslyckas stort. Den ger mig timme efter timme som jag inte vill ha. En två tre fyra. Fem gånger. Minst. Lyssnar på mina andetag och på elementet. Susar. Koncentrationen övergår till att lyssna på vad klockan har för intressant meddelande. Tick tack tick tack. Suckar och kryper ihop till en boll i mina nytvättande lakan och låter täcket begrava mig. Skönt. Öppnar långsamt ögonen och ser mina självlysande stjärnor i taket. Jag kommer aldrig ta ner dom. Tänker inte på dom ens, men vara där, det måste dom. Linserna är uttagna sen länge, så det är svårt att urskilja varje enskild stjärna. Det blir mer som en stor gulgrön stjärnklump. Försöker minnas hur många timmar det gått sen jag åt något. Åtta timmar. Börjar bli hungrig. Bright Eyes skiva "I'm Wide Awake, It's Morning" rullar runt i mitt huvud som börjar få huvudvärk. Den går på repeat. Det var den senaste skiva jag hörde innan jag la mig i sängen. Min trasiga säng. Texterna, gitarrspelen, rösterna, allt blandar sig i mitt huvud. Inget är i ordning utan hoppar in lite när det vill och tycker det passar.     


Har inget minne av att jag någonsin sov.


Man borde spara på sitt sovklagande om det är den här sången som går runt i huvudet.
Underbar låt. Fenomenal text. Enjoy!




Dream a little dream of me


Tvättade mina svarta glasögon. Det fanns spår av katthår på dom. Det förbättrade inte precis mitt synintag.

Drömde roligt. Som alltid. Jag var i skolmatsalen. Innan det hade jag varit i en fabrik full av kött. Jag fick bli vittne till korvtillverkning. Bestämde mig snabbt för att bli vegetarian. Gick över till vegetariansidan av matsalen. Det såg smakligt ut, som nåt man ville äta verkligen. Men det fanns blodpudding att ta. Jag frågade mattanterna varför i helvete blodpudding serverades för vegetarianer. Dom sa att i blodpudding fanns inget kött. Hmpf!
Alla mina kompisar hade lämnat mig så jag stod upp ensam i matsalen och åt för jag ville inte att alla skulle se att jag satt själv. Men alla glodde ännu mera nu när jag stod upp. Blev genomborrad av undrande och fnissande blickar. 
Edit hoppade i sjön och Helen hoppade i snön. Undrar vad detta betyder...
Förresten, det går inte att duscha bort ångest. Nu vet ni det.
Och varför har killar bröstvårtor? Vad ska dom ha dom till?
Det ser konstigt ut annars säger dom.
Men vad ser normalt ut i denna värld egentligen?


Party with my pain

Krav på att ha roligt med förväntningar och underhållning, denna tydligen så viktiga kväll. För vad är livet värt om man är själv en veckodag som kallas lördag på sitt rum och ruttnar i sin ensamhet?

Du måste röra din tonårskropp i takt till dunkande, för hög musik alla låtsas gilla i brist på bättre vetande. Dra djupa halsbloss utan host och slem, från en smal tobakspinne så att det gula nikotinet mellan dina vana fingrar fyller och dödar din kropp, långsamt, sakta, spridande. Och hälla i dig den svidande spritdrycken med ett leende. Rakt ner i strupen, utan att röra en min av avsmak. Oavslöjande. Du ska inte låtsas om, bara låtsas. Statusen stiger i takt med dom djupa klunkarna. Du ska skratta högt med en läppstiftsmålad mun, spendera kvällen med din tunga i en främlings mun med vodkasmak. Kanske kräkas upp innehållet från din spritfyllda, illamående kropp. Så att du ger skolan ett samtalsämne på lunchrasten. Söndag bringar automatiskt fram ångesten och minnesluckorna. Dom attackerar, du fnissar och begraver ansiktet i händerna och skyler dom rodnande kinderna. Låtsas ångra, men vill ha frågor. Från nyfikna vänner som tjatar mer än nödvändigt. Som låtsas ha glömt bort mer än dom kommer ihåg. Då har helgen gett dig något. Du har lyckats.


The city has sex - Bright Eyes


Let's fuck it up boys, makes some noise


Our youth is fleeting. Old age is just around the bend. And I can't wait to go grey.
And i'll sit and wonder. Of every love that could've been. If I'd only thought of something charming to say.


Måste gå till naprapaten. Igen. Dyrt så in i helvete. Och jag vet inte om jag vill ha dom där nålarna i huvudet, händerna, ryggen och så. Lite skönt när dom sätter ström i nålarna (!?) men det är inte bara njut, det gör ont. Ibland. Fan.

Och så vill jag ha en ny kamera. En riktig och bra denna gång. En sån där sak som kan ta såna bilder som man tänker sig och aldrig kan stirra sig mätt på. Det eller ny mobil. Orka. Du rika, sitt inte bara inne med dina överflödiga pengar. You know you don't need them! Utan ge dom. Till någon som är i stort behov av en ny kamera med otaliga otroliga-bilder garanti. Eller ny mobil?

Och så har min suktan efter piercing återkommit. Som den så ofta gör i perioder när jag känner att jag behöver en förändring. Men jag ångrar mig var och varannan minut så precis när jag har gjort det kommer jag ha ångest så fort jag kommit ut ur piercingstudion. Jag lider verkligen av min obeslutsamhet  

Måste ha kaffe.



Sing me to sleep


Alltid lika jobbigt att finna sig tillbaka till sina gamla vardagsrutiner från ett förhållandevis långt lov. Gick och la mig lydigt och tidigt halv elva faktiskt och vänta på att sömnen skulle infinna sig men det gjorde den inte. Jag låg och tänkte, läste, tog kort i mörkret och lyssnade vad lillebror hade för sig på nedervåningen. Mycket intressantare saker än att sova alltså. Runt halv tre måste jag ha somnat ändå, och när väckarklockan ringde halv sex blev jag skitskraj (länge sen det ljudet hördes och det tog ett tag innan jag förstod vad det var som lät och hur man fick stopp på det)

I wish we could open our eyes
to see in all directions at the same time
Oh what a beautiful view



Filmtips: Låt den rätte komma in. Ladda ner om ni är uttråkade. Situationen kan bli aningens bättre då för den är riktigt fin.



RSS 2.0