När allting går bra och dagen är klar och livet är som bubbelvin, du känner dig smart och vaken och glad och framför dig är kusten fri

 
Ibland kan livet le så stort mot dig i ett oändligt gapskratt. Du vet att allt kommer falla. Och till slut så slår livet dig så hårt i ansiktet. Om och om igen. När jag var fast i Moura (litet, tråkig samhälle) kände jag så, att livet hånade mig en aning. Jag var så exalterad att komma iväg till andra sidan jorden och så blir det knappast så perfekt som man vill att allt ska vara. Efter en natts grubblande bestämde jag mig för att flytta och på en dag hade jag hittat en ny familj, på Guldkusten. Bara namnet fick mig att längta dit så otroligt mycket. Efter några dagar lyfter planet, från Rockhamptons lilla flygplats till Brisbane. Hamish sa att han kommer att sakna mig.
 
 
 
Jag tog sen ett tåg för att komma fram till min familj men kommunikationen fungerade dåligt så på tågstationen fanns ingen som mötte mig. Tre poliser gav mig skjuts, tacktacktack. Familjen omfamnade mig och gav mig öl och kärlek och jag kände direkt att här kommer jag trivas. 
 
 
 
 
 
 
 
Har träffat så mycket fint folk här också. Säkert upp emot tio andra au pair-tjejer och så himla mycket roligt folk på krogarna.
 
 
 
 
En kväll när jag skulle skypa med Linn så hör jag en liten röst skrika: "Moa jag älskar dig!" Saknaden efter Gabriel bara fyllde hela mig. Ibland känns saknaden efter Gotland, familj och vänner stor. Men mest älskar jag allting här. Australien är helt fantastiskt. Jag har foton på er på min vägg och dom värmer lite åtminstone.

 
En annan kropp, en annan känsla.
Speciellt, annorlunda, trevande.
Att så fort hitta ny kärlek. Jag vet inte om det är början på kärlek men att tycka om är iallafall en början på något.
 
Han får mig att le, längta, leva, så där lite extra. Allting känns lite för bra för att vara sant. Så lyckligt lottad.
 

 
När jag skulle resa hit var tiden knapp vid ett flygbyte i Berlin. Jag stressade runt och träffade en lika stressad Linnea. Det är jag glad för idag. Det är skönt att ha en svensk tjej vid sin sida under den här resan i det här landet.
 
Vi utforskar Surfers Paradise:
 
 
 
 
 
Och Currumbin Wildlife Sanctuary:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker om att
kunna bada i salt klarblått vatten i september.
kunna gå runt och vara galen på olika pubar utan att egentligen känna en enda människa.
bli helt van vid att se färgglada fåglar och meterlånga ödlor på gatorna.
klara av att köra i vänstertrafik bland galna australiensare. 
vara här.
 
 

 

No more tears my heart is dry, one day baby we'll be old and think of all the stories that we could have told

 


Känslan att krama de människor man älskar mest i hela världen hejdå
Det känns som att det är för alltid
Det får mig att tvivla
Ibland hugger det till i mig
När jag inser vad jag har gett mig in på
Jag är så maktlös mot avstånd och längtan

 

Det finns inga ord för det
På det här jävla språket
Det här är Sverige
Snälla gråt när ingen ser

 

Därför satte du min fina lillebror på dig solglasögonen för att ingen skulle se att du var ledsen. Fast klockan var halv åtta på kvällen och det inte fanns en solstråle i sikte.

 

 


RSS 2.0